Welkom op de website van beeldend kunstenaar en docent Saskia Obdeijn in Zutphen!

Nu op de agenda: Portretcursus v.a. maandag 5 nov. 13-15u

Ik ben geboren in 1981 in het Overijsselse dorpje Lettele. Na het afronden van de Pabo in Deventer ben ik als kunstenaar opgeleid aan ArtEZ in Zwolle, richting Illustratie(2007). Mijn atelier bevindt zich in de Proeflokalen in Zutphen, in het voormalige ROC aan het Vispoortplein 16.

Ik maak figuratieve schilderijen en collages en portretten in opdracht Daarnaast onderzoek ik graag andere methoden zoals hoogdruk en sjabloondruk. Je vindt ze in het menu onder Galerie.

Ik houd me bezig met het samenspel tussen vorm, licht en kleur, waarbij ik het werk graag rijker van kleur maakt, maar een realistische weergave in het achterhoofd houdt.

Naast het schilderen ben ik de laatste jaren ook bezig met het bedrukken en beschilderen van houten huisjes. Deze decoratieve huisjes maak ik in samenwerking met mijn vader Gerard.

Ik geef momenteel alleen workshops op maat voor grote en kleine groepen. O.a. modeltekenen, collage's maken en schildertechnieken. Daarnaast heb ik een aantal jaren cursussen gegeven aan volwassen, jongeren en kinderen. De komende tijd zal ik cursussen in Zutphen opstarten.